Składniki by przygotować mufinkę:
- ususzone lub świeże kwiaty lawendy
- olej kokosowy
- masło Shea
- silikonowe foremki na muffiny lub do lodu
Ususzone lub świeże kwiaty lawendy, w zależności od sezonu (użyłam ususzonych z zeszłego roku) układamy na dnie silikonowych foremek. Do foremek wlewamy rozpuszczony w gorącej kąpieli olej kokosowy oraz masło Shea. Wstawiamy do lodówki lub odstawiamy na kilka godzin aż stężeje. I gotowe.
Super pomysł:)
OdpowiedzUsuńNo ależ Ty jesteś zdolna, ja bym nie wpadła na pomysł zrobienia takiego cuda
OdpowiedzUsuńooo ;D nie myślałam, że można cos takiego samej zrobic ;D
OdpowiedzUsuńMożna i jest dużo zabawy przy tym
Usuńto prawie taka muffinka jak te które ostatnio testowałam:) Świetny pomysł. A gdzie kupujesz olej kokosowy i masło shea?
OdpowiedzUsuńNa allegro głównie. Podobne widziałam w sklepie Orientana tylko drogie.
UsuńGenialny pomysł!:D
OdpowiedzUsuńNaprawdę super pomysł :)
OdpowiedzUsuń